tirsdag den 19. februar 2013

Boller i en fart


I morges var gode råd dyre, da jeg skulle til at smøre madpakke.. Huset var nemlig fuldstændigt rippet for rugbrød og hvad der ellers kunne bruge - og af alle dage skulle vi selvfølgelig på tur med studiet, så en løsning skulle jeg finde på.

Normaltvis ligger vi aldrig inde med gær - men det gjorde vi heldigvis i dag og så fik jeg ellers bagt nogle lynhurtige boller.. Opskriften er en jeg har brugt en gang ugentligt i et halvt år i min praktik og er den faktisk den eneste, som jeg kan udenaf, så det hele flaskede sig heldigvis.. Hvis nogen er interesseret i opskriften lyder den som følgende:

1 pakke gær
7 dl lunket vand
4 dl havregryn
4 spsk olie
1 tsk sukker
1 tsk salt
900 gram mel
evt. kærnemælk eller æg til pensling

Gæret opløses i vandet og så tilføjer man ellers bare resten. De bages ca 15 min på 200 grader - eller en del længere, hvis man har en gammel ovn som jeg :)

1 kommentar:

  1. Hej Jeanette!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet

Tørrede blomster i ramme

Jeg faldt lige over en fin idé hos “ Livsnyderen ”, som jeg skal afprøve, når forårets blomster begynder at komme frem. Lignende ramme...