lørdag den 16. november 2013

Hvad skal barnet hedde??


Med 2 måneder til termin er folk begyndt at spørge ind til, om vi har besluttet os for, hvad barnet skal hedde - og det har vi ikke!

Aller helst vil jeg gerne have et pigenavn med betydning, fx opkaldt efter en og her var mit store ønske at opkalde hende efter min græske farmor, som jeg desværre mistede for nogle måneder siden. Hendes navn var Urania, som jeg ikke helt synes duer. Mit mellemnavn, Rania, har jeg fra hende, men det skal det heller ikke være. Har I nogle ideer til lignende navne?

Ellers har vi lang tid haft navnet Carla Athene i tankerne, men jeg ved ikke om det navn bliver for specielt. Nu er jeg begyndt med at tænke på, om hun bare kun skal hedde Athene?

Eller måske bare Alberthe??

Hvordan vidste I, at I havde det helt rigtige navn til jeres børn??

11 kommentarer:

 1. Jeg synes Alberte er et sødt navn, men jeg synes altså det ser mærkeligt ud med et "h" i navnet :) Der opstår også hurtigt problemer, når folk skal stave til hendes navn, da det ikke er særlig normalt at stave navnet med et "h" i ;)
  Jeg synes navne som; Wilma, Olga, Gry, Liv, Kirsten, Anne, m.m. er søde navne! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ikke tænkt nærmere over det med H'et, da jeg skrev det :) Så det er ikke fordi at det nødvendigvis skal skrives sådan..

   Slet
 2. Athene er jo blevet kongeligt....er det ikke det som Prins Joakims og Prinsesse Maries datter hedder?
  Alberte er et rigtig sødt navn, men måske også et populært navn i disse år?
  - Jeg har ikke selv børn (endnu) og ville ikke vide hvad jeg skulle kalde mit/mine hvis jeg skulle navngive indenfor 2 mdr.

  Så pøj pøj; glæder mig til at få løftet sløret for jeres valg ;)

  // Rikke //
  CUPCAKE-STYLISTEN

  SvarSlet
  Svar
  1. Jooh, der er i hvert fald en eller anden indenfor kongefamilien, som også hedder Athene - men det har slet ikke noget med mit valg at gøre. Navnet fandt jeg egentlig mest på, fordi jeg gerne ville have noget, som min græske familie også kunne udtale - og det lyder så fint, når navnet bliver sagt på græsk <3

   Slet
 3. I lang tid ville jeg hare have en Elias, men det var min kæreste ikke vild med. Så var vi omkring, Valdemar, Emil, Noah... Men jeg synes bare aldrig rigtig at det bare lige var det...! Men så pludselig, lige omkring nytår, sådan halvanden måned før termin, var det der pludselig. Villum!! Det blev præsenteret for kæresten over nytårsmiddagen, og et par dage efter ringede han hjem fra sine forældre for han ville lige fortælle dem hvad for et navn vi havde valgt, men havde så glemt det... .. .. Men ku huske at det var godt :). Så det blev Villum :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er sådan en oplevelse, som jeg er på jagt efter!! Synes at jeg har hørt så mange fortælle lignende historier, som gjorde at de bare vidste, at NU havde de det rigtige navn :)

   Slet
 4. I øvrigt synes jeg at Carla er så fint, og Alberthe også :) Hvis jeg skulle få en pige en dag, så har jeg Anna, Vera, Andrea og Filippa højest på listen over navne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også søde navne. Det som egentlig gør det sværest at finde navne er at mange af de gode navne er allerede taget af ens tætte omgangskreds :) Men Carla, Athene og Alberte er heldigvis ikke endnu :)

   Slet
 5. Både Carla og særligt Alberthe er fine - kan kun tænke på SuperKarla og den evigt sympatiske, og søde Alberte Winding :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være, at jeg skal kaste mig ud i et Carla Alberte navn ;) Men pt, så er det Athene som fører mest hos mig, men jeg har stadig 8 uger at tænke i!! :)

   Slet
 6. Anna var mig og min x-mand meget enige om, var hun blevet en dreng havde hun heddet Malthe. Da jeg så blev gravid igen var vi vokset fra Malthe og min x-mand synes vældig godt om Victor, mener vi havde Mathilde hvis det blev en pige. Jeg har aldrig vist hvilke køn mine børn var før de blev født :)
  Med nr. 3 brugte vi meget mere tid på at finde navne, jeg er meget til de gamle navne, ville gerne have en Ella (efter min mormor) eller en Astrid, min mor hedder det, men jeg synes også bare at det er mega cute. Min mand var mere til Ellen efter sin farmor, men vores nabo hedder Ellen og er så sur og usocial + der var en træls ustyrlig pige i børnehaven som hed Ellen på det tidspunkt, så det magtede jeg slet ikke *ha ha*
  Emil blev vi hurtigt forelskede i, jeg forsøgte med Otto, men vi vendte hele tiden tilbage til Emil. Da mine veer tog til på fødestuen sagde jeg til min mand at vi skulle have et pigenavn klar inden jeg skulle presse og vi blev enige om Kathrine, men ja det blev så lille Emil der blev født.

  Athene er slet slet ikke mig, tror det er mig for pusse-nusset :)
  Men heldigvis er vi alle forskellige.
  Jeg glæder mig til at høre hvad I finder ud af.
  kh Libbie

  SvarSlet